mirjam-op.reismee.nl

Dag 02: Turkije: Antalya - Urgup

Wekker ging om half zes en dat was exact dezelfde tijd voor het ochtend gebed. Douchen, aankleden en op ons balkonnetje de zon zien opkomen. Mooi en een goed begin van de dag. Om half zeven liepen we naar beneden voor het ontbijt. Dit keer had een groep Duitsers ons verslagen en waren zij de eersten bij het ontbijt. Niet zo uitgebreid als we verwacht hadden, maar we hadden bruin brood en dat maakte al veel goed. Er waren bijvoorbeeld geen eitjes.... !!

Om half acht zaten we allemaal in de bus richting Cappadocie. Het eerste gedeelte van de rit gaat door het taurus gebergte. Prachtige omgeving. Onze gids is gelukkig geintersseerd in geschiedenis en weet ons mooie verhalen te vertellen over hoe het vroeger was en hoe de mensen nu leven. We stoppen even vlug bij een fruitkraam langs de weg waar Hikmed inkopen doet. Als we onze weg vervolgen, krijgen we allemaal een Turkse banaan. Deze is veel voller van smaak dan die wij in Nederland eten. Rond half elf stoppen wij voor de eerste keer. Hier is een restaurant om wat te drinken, toiletten en diverse kraampjes met souveniers. Ook hier kan je hurkend plassen in een gat, maar wij hebben toch echt langer in de rij gestaan voor een echt toilet. Helaas verlieten wij het Taurus gebergte en werd de omgeving een stuk minder interessant. Tijd om te doezelen. Lunch was om half twee in een grote vreetschuur, waar diverse busladingen gevoed werden. Veel bonen, paprika etc. Niet echt mijn lunch, maar de rest heeft lekker gegeten. Half drie weer verder. Na twee uur weer een stop en rond kwart over zes reden we Cappadocie binnen en zagen wij de eerste grot woningen al. Om kwart voor zeven bij het hotel.
We hebben weer een hoekkamer, maar beduidend groter dan de vorige. Ruime badkamer, hoewel de douche niet gemaakt is voor Europese mensen. Om half acht zijn we gaan eten. Wederom buffet en het zag er weer allemaal prima uit. Heerlijk gegeten. Daarna nog even naar de Migros (supermarkt) aan de overkant voor bier, water en cola. Op naar onze mandjes... De wekker gaat morgen nog vroeger....

Reacties

Reacties

Pipa

Allette & Mirjam
Het is toch wat met al die Duisters hè?Hoe was de weg naar Urgup?Een beetje te rijden?Maak maar veel foto's zodat wij ook kunnen genieten.
Veel plezier en geniet van jullie reis.
Pipa
(Zondagmorgen 06.30uur)

Mirjam

Hoi Pipa, we werken hard aan de foto's en filmpjes, maar half zeven zondag..........!!
De weg naar Urgup was goed te rijden, alleen erg lang...... Morgen zelfde weg weer terug.

Kus, Jamme

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Hamba